• Home
  • Veelvoorkomende fraude

Waarschuwing: leden van het publiek worden benaderd door mensen die beweren voor AXA Investment Managers te werken. Voor meer informatie en wat u kunt doen, klikt u hier.

Veelvoorkomende fraude

De meest voorkomende oplichtingspraktijken houden in dat mensen worden benaderd door personen die beweren voor AXA Investment Managers of andere beleggingsmaatschappijen te werken.

Hoe herkennen?

De meest voorkomende oplichtingspraktijken houden in dat mensen worden benaderd door personen die beweren voor AXA Investment Managers of andere beleggingsmaatschappijen te werken. Hieronder volgt een overzicht van enkele veel voorkomende vormen van fraude:

Imitaties / gekloonde praktijken

In dit soort situaties gebruiken de fraudeurs de naam en het registratienummer van een echte beleggingsmaatschappij, maar hun eigen contactgegevens. Dit betekent dat het frauduleuze bedrijf echt zal lijken wanneer u het op de website van een toezichthouder controleert. Meer recentelijk verstrekken fraudeurs ook prospectussen van bedrijfsfondsen om hun vermogen om legitiem te lijken te vergroten.

Indien u twijfels heeft over de legitimiteit van een maatschappij, kunt u gebruik maken van de contactgegevens op de website van de betreffende beheermaatschappij.

Dummyfondsen

Dummyfondsen worden gecreëerd met dezelfde of een soortgelijke naam als echte fondsen die door gereglementeerde bedrijven worden aangeboden.

Beleggingsfraude

Frauduleuze bedrijven hebben het publiek ook benaderd om beleggingen over te hevelen naar legitieme fondsen.

Oplichting bij uitgaande oproepen

Bij uitgaande callcenterfraude worden waardeloze, overgewaardeerde of zelfs onbestaande aandelen verkocht met als enig doel beleggers te bedriegen. Georganiseerde criminelen runnen "verkoopzalen" met een verkooppraatje dat erop gericht is beleggingen met een zeer aantrekkelijk rendement te verkopen.

Wij helpen u bij het bewaken van uw veiligheid!
ANTI FRAUDE

Bescherm uzelf tegen fraude

Klanten en personen worden vaak op verschillende manieren benaderd door mensen die persoonlijke informatie trachten te verkrijgen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om de betrokkene te bedriegen.

ANTI FRAUDE

Oplichters die zich voordoen als medewerkers van AXA IM

Alle informatie in deze rubriek heeft betrekking op fraudepogingen die in de afgelopen jaren aan AXA IM zijn gemeld.

EEN OPLICHTING MELDEN

Bent u benaderd door een oplichter?

Als u zich zorgen maakt over mogelijke fraude in verband met AXA Investment Managers, neem dan rechtstreeks contact met ons op via de onderstaande contactgegevens; meld het bij de FCA, Action Fraud of het dichtstbijzijnde politiebureau.

Contacteer ons